Loading...
Menu

Πρόγραμμα "Junior Pre-Engineering"

 
Πρόγραμμα "Junior Pre-Engineering"
Σάββατο 10/1 & Κυριακή 11/1/2015, 10:00-14:00
 
Τα τελευταία 2 χρόνια το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Pre-Engineering  Weekends©” - μια καινοτόμος εκπαιδευτική προσέγγιση στον τομέα των θετικών επιστημών και το πρώτο τού είδους στην Ελλάδα - διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Κολλέγιο Ανατόλια για τους μαθητές του Λυκείου. Αξίζει να σημειωθεί ότι, το πρόγραμμα “Pre-Engineering Weekends©” αναγνωρίστηκε ανάμεσα στις σημαντικότερες εκπαιδευτικές και ερευνητικές πρωτοβουλίες στον τομέα της Μηχανικής παγκοσμίως και συμπεριλήφθηκε στο βιβλίο "Innovations 2014" που εκδόθηκε στις ΗΠΑ. Φέτος ήρθε και η σειρά των μαθητών του Γυμνασίου να κάνουν την πρώτη τους γνωριμία με τον μαγικό κόσμο της Μηχανικής.

Έτσι, το πρόγραμμα Junior Pre-Engineering - μια διαφορετική έκδοση των “Pre-Engineering  Weekends©”, προσαρμοσμένη στο επιστημονικό υπόβαθρο των μικρότερων μαθητών - θα εισάγει τους μαθητές στον κόσμο της Μηχανικής και των πολυάριθμων εφαρμογών της, μέσω αλληλεπιδραστικών δραστηριοτήτων, βασισμένων σε απλοποιημένες έννοιες των θετικών επιστημών (Φυσική, Μαθηματικά, Χημεία, Βιολογία). Συνδυάζοντας βασικές επιστημονικές γνώσεις, δημιουργικότητα αλλά και κοινή λογική, οι "μικροί" μηχανικοί θα έχουν την ευκαιρία να αντιμετωπίσουν έναν αριθμό από υπαρκτά προβλήματα, από την οπτική γωνία ενός Μηχανικού.

Απευθύνεται σε: μαθητές Γυμνασίου
Διάρκεια προγράμματος: 8 ώρες
Ημερομηνίες & ώρες διεξαγωγής: Σάββατο 10 & Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015, 14:00-18:00 (στο διάλειμμα προσφέρονται αναψυκτικά και snacks)
Κόστος συμμετοχής: 80 ευρώ                 
Πληροφορίες & δηλώσεις συμμετοχής:
Γραφείο STEM, καθημερινά 10:00-14:00, 2310 398 289, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Η εγγραφή θεωρείται ολοκληρωμένη με την εξόφληση του ποσού.
 

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib cern masthead
Πιστοποιήσεις
masthead